capçalera

21 November, 2012

The Best Brownie


Today I want to share with you one of my favourites cakes ever! It is usually the birthday cake for every member of my family (although I try to change to another cake sometimes). It is so simple and so delicious that I’m sure that you will try it…

For a medium size cake (for 10-12 people) you need:
-        200 gr butter
-        200 gr sugar
-        200 gr chocolate
-        70 gr flour
-        150 gr chopped walnuts
-        4 eggs

Preheat oven to 180ºC (350ºF) and place the rack in the center of the oven. Grease a square baking pan and line the bottom of the pan with wax paper.
In a bowl, mix together the flour, sugar and eggs (one at a time). Next, add the melted chocolate and butter. Finally, stir in the chopped walnuts.
Pour into the prepared pan and bake for about 25-30 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out with a little batter (don’t over bake, because it will get dry!)
Remove from oven and let cool on a wire rack. 
You can serve with some ice cream, chocolate sauce (I made a topping with white chocolate). Enjoy it!


Hoy quiero compartir uno de mis pasteles preferidos. Suele ser el pastel de cumpleaños de cada miembro de mi familia (aunque intento cambiar a otros pasteles). Es tan simple y delicioso que seguro que lo vas a probar…

Para un brownie medio (para unas 10-12 personas) vas a necesitar:
-        200 gr mantequilla
-        200 gr azúcar
-        200 gr chocolate
-        70 gr harina de repostería
-        150 gr nueces troceadas
-        4 huevos

Precalienta el horno a 180ºC (350ºF) y coloca la rejilla en el centro del horno. Engrasa una bandeja y forra el fondo con papel encerado.
En un bol mezcla la harina tamizada, el azúcar y los huevos (de uno en uno). Luego, añade el chocolate y la mantequilla derretidos. Por último, añade las nueces troceadas.
Echa toda la mezcla en la bandeja y hornea durante unos 25-30 minutos o hasta que al pinchar en el centro con un palillo éste salga ligeramente jugoso (cuidado que no se pase, porque entonces quedará seco). Sácalo del horno y deja enfriar para desmodarlo.
Puedes acompañarlo de helado, de salsa de chocolate (yo hice un topping con chocolate blanco). ¡Buen provecho!



I wish you a wonderful week!
¡Feliz semana!

e.

05 November, 2012

Autumn Deco

And following my Autumn fever, here some deco inspirations…

Y continuando con mi fiebre otoñal, aquí te dejo unas inspiraciones decorativas...
my home

better homes and gardens
better homes and gardens
better homes and gardens
country living
simple as that
I just pick up some leaves and seasonal fruits
I wish you a wonderful week!
¡Feliz semana!

       e.

28 October, 2012

My Favourite Autumn Looks

At this stage of the blog, you already know that Autumn is my favourite season of the year. I adore the colors of the nature, the warm meals and the looks without heavy garments to cover you. Then, here you have my favourites oufits for this new season…


A estas alturas del blog, quizás ya sabes que el otoño es mi estación preferida. Adoro los colores de la naturaleza, las comidas calentitas y los looks en los que no necesitas llevar prendas pesadas para cubrirte del frío. Aquí te dejo algunas propuestas favoritas…


me, last autumn (still not time to take new pictures)
Daniella from Lella Victoria

Kasia from make life easier
Vanja from Fashion and Style
Rocío from Tarraco Style

Veronica from Bittersweet Colours

Aimee from Song of Style

Mireia from My Daily Style



I wish you a wonderful week!

¡Feliz semana!

e.